ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Γράφει ο εκδότης του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και Νομικός, Ανδρέας Καραγιάννης. Επανέρχομαι σήμερα στο θέμα που αναδείξαμε πριν από λίγες ημέρες αναφορικά με τις πρωτοφανείς διώξεις στο πρόσωπο του Θεολόγου Καθηγητού κου Χαράλαμπου Καρούσου.

Το ιστορικό της υποθέσεως είναι γνωστό και συγκλονίζει.

Τα έτη 2016, 2017 επί της κυβερνήσεως της ΄΄πρώτης φοράς αριστερά΄΄ του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι στο Υπουργείο Παιδείας έκριναν σκόπιμο να αλλάξουν το μάθημα των θρησκευτικών και στη θέση του να φέρουν φακέλους το περιεχόμενο των οποίων προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο την Ορθοδοξία και τα Ιερά Σύμβολα της Πίστεως (Παναγία κλπ).

Αμέσως το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αντέδρασε δημιουργώντας το κίνημα ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ που υπάρχει μέχρι και σήμερα, στο οποίο προσχώρησε η ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ του μακαριστού π Σαράντη Σαράντου. Είνα χαρακτηριστικό ότι την πρώτη αφίσα του ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ σχεδίασε ο ίδιος ο Ανδρέας Καραγιάννης (πρόκειται για την εικόνα με το παιδάκι που σηκώνει το χέρι και αντιστέκεται).

Σε συνεργασία με την ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ και τα χριστιανικά σωματεία διοργανώσαμε την πρώτη πορεία στο Μαρούσι με κάλεσμα που απηύθυνε ΜΟΝΟ το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE από τα μεγάλα ΜΜΕ. Στην πορεία μαζεύτηκαν χιλιάδες, πήγαμε χέρι χέρι με τον παπα Σαράντη και άλλους ΗΡΩΕΣ ιερείς και καταθέσαμε ΨΗΦΙΣΜΑ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας ακολούθησαν και άλλες στις οποίες συμμετείχαν Ιεράρχες της Εκκλησίας (Πειραιώς, Μάνης) ο πρόεδρος της ΠΕΘ Ρεράκης και άλλοι αξιόλογοι ομιλητές.

Με λίγα λόγια όλοι οι πραπάνω δήλωναν ΠΟΛΕΜΙΟΙ των νέων συγγραμάτων.

Την ίδια χρονιά ένας ομολογητής της Πίστεως, ένας ήρωας Θεολόγος, ο Χαρ. Καρούσος έδινε τον δικό του αγώνα μέσα στις σχολικές τάξεις όπου δίδασκε. Αρνήθηκε να ευθυγραμμιστεί με τις άθεες υποδείξεις των ανωτέρων του και επιδεικνύοντας υψηλό φρόνημα βγήκε στην αντίσταση και μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο.

4 Φάκελοι ανά σχολική χρονιά- Οι διωγμοί άρχισαν

2017: Ο Χαρ. Καρούσος αποστελει πεντασέλιδο υπόμνημα στην ΠΕΘ με ακρίβεια τα γεγονότα στο οποία έλαβε υποστήριξη από τον νυν Αντιπρόεδρο της ΠΕΘ Πονηρό και τον Θεολόγο Μερτζάνη. Η ΠΕΘ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ.

Το 2019 αρχίζει η πρώτη δίωξη, 2020 παραπομπή στο Πειθαρχικό, 2021 άρνηση συνταξιοδότησης.

Συστάθηκε ΕΔΕ η οποία αποτελείται από άτομα που ενοχλούνται από το γεγονός ότι ο Θεολόγος βάζει τους μαθητές του να αποστηθίζουν το σύμβολο της Πίστεως και οι οποίοι υπεραμύνονται της χρησιμότητος των συγγραμάτων των Θρησκευτικών, τα οποία όλη η Ορθόδοξη Κοινότητα είχε καταδικάσει.

Τον ταλαιπωρούν με μεταφορά στα ΕΠΑΛ ενώ είναι πατέρας δυο ανηλίκων τέκνων ηλικίας 5 ετών.

Να τονισθεί πως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ , η ΝΔ εξέδωσε (μέσω μιας οργάνωσης της) επιστολή υποστήριξης στο πρόσωπό του, γεγονός που αργότερα βέβαια ξεχάστηκε και ο άξιος Θεολόγος έμεινε πλήρως μόνος να αγωνίζεται.

Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά μας ανέφερε: Οι φάκελοι μπορεί να αποσύρθηκαν, αλλά υπάρχουν ακόμη διώξεις. Κάποιοι επέδειξαν ραγιαδισμό.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΘ και οι Ιεράρχες

Σύμφωνα με τη λογική καταγραφή των γεγονότων, η ΠΕΘ, το συνδικαλιστικό όργανο ουσιαστικά των Θεολόγων που καλείται να προασπίζει τα δικαιώματα των Επιστημόνων που την αποτελούν, δεν παρείχε ουσιαστική στήριξη στον διωκόμενο Θεολόγο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ούτε τα έξοδα του Συνηγόρου Υπερασπίσεως Χαρ. Άνδραλη δεν ανέλαβε ( κάτι που συνηθίζεται σε συνδικαλιστικά όργανα όταν κάποιος αδικείται και διώκεται).

Ο ίδος ο κος Καρούσος προσπαθεί με τις δυνάμεις του, κρατώντας τις θέσεις του και την Πίστη ζωντανή και αναλλοίωτη να παλέψει με Γίγαντες.

Από στήριξη Ιεραρχών- ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ. Δυστυχώς πλήρης ανακολουθία λόγων και έργων.

ΥΓ: Υπάρχει ένα πρόσωπο εις το οποίο αξίζει να αναφερθώ. Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΘ Ευάγγελος Πονηρός. Ένας επαρκής Θεολόγος, ένας άξιος επιστήμονας που με τους αγώνες του εδώ και πολλά χρόνια μάχεται για την Ορθοδοξία ενώ γνωρίζει επίσης τη σημασία της λέξης συνάδελφος και άνθρωπος.

ΥΓ2: Στο άλλο πρόσωπο που έφθασε σε σημείο να απειλεί τη δικηγορική εταιρία στην οποία ανήκει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE με μηνύσεις (μιλάμε για απόλυτο ξεπεσμό) δεν θα απαντήσουμε καν. Δεν το γνωρίζουμε το άτομο αυτό, και αν θα ήθελε να προσφέρει μια καλή υπηρεσία αυτή θα ήταν η παραίτηση του.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εκεί που πρέπει.

Επισυνάπτω ένα πολύ μικρό δείγμα των εγγράφων που συμπληρώνουν τα προαναφερθέντα.

Χαράλαμπος Καρούσος υπεύθυνη δήλωση

Χαράλαμπος Καρούσος απόρριψη συνταξιοδότησης

Αίτηση Επίσπευσης Χαραλάμπου Καρούσου

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.