Το διήμερο 2 – 3 Μαΐου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος προεξήρχε της πανηγύρεως της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι.

Το εσπέρας της Δευτέρας της Διακαινησίμου 3 Μαΐου, επί τη Εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Ελούντας.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Τρίτη της Διακαινησίμου 4 Μαΐου, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Πλάκας.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Εορτής των Αγίων Εφραίμ και της Αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον φερώνυμο Ιερό Ναό στα Αγριανά, το εσπέρας της Τρίτης της Διακαινησίμου 4 Μαΐου.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 5 Μαΐου ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 6 Μαΐου, Εορτή της Αγίας Μαρίας της Μεθυμοπούλας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ιερούργησε στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Φουρνή.

Το εσπέρας της Πέμπτης 6 Μαΐου, επί τη Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό Ανισσαρά.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου 7 Μαΐου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Βιδιανής Οροπεδίου Λασιθίου.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννης Στεφανάκης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεώργιος Στρατάκης και Δημήτριος Τζιράκης, ο κ. Δημήτριος Πλευράκης, σύμβουλος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και τέως Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης.

Δεόντως εορτάσθηκε και η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Ηγαπημένου Μαθητού και Φίλου του Χριστού. Το εσπέρας της Παρασκευής 7 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Σίσι.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου 8 Μαΐου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαρμακέτω Οροπεδίου Λασιθίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.