Η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Χριστού εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας στον ομώνυμο Ενοριακό Ιεό Ναό στην παραλία Καλαμάτας, σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου 2020.

Κατά τον χθεσινό Εσπερινό και την σημερινή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμα του απευθυνόμενος στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος τόνισε την συνεχή παρουσία του Χριστού στη ζωή μας, έστω κι αν ανελήφθη στους ουρανούς. «H παρουσία Του επιβεβαιώνεται με την παρουσία του Αγίου Πνεύματος ως έκφραση πίστης, ελευθερίας και ενότητος. Και αυτά τα τρία τα βιώσαμε κατά την πρόσφατη κρίση της πανδημίας. Προ πάντων δε την ενότητα όπως αυτή εκφράστηκε με την σοβαρή αντιμετώπιση από μέρους της πολιτείας και της κυβέρνησης αλλά και του καθενός μας. Έτσι καταφέραμε ως Έθνος να είμαστε πρότυπο και να μας αναγνωρίζουν όλα τα υπόλοιπα κράτη αναφορικά με την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε την πανδημία και όχι επιπόλαια και με πειραματισμούς».

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχε πλήθος πιστών, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, τηρουμένων των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.