Ήδη η εκκλησία μας προχωρεί με σταθερά βήματα για την μεγάλη εορτή του Πάσχα.

Περάσαμε τις μισές μέρες της Μ. Τεσσαρακοστής και ολοκληρώσαμε με τη σημερινή Κυριακή και την Δ’ εβδομάδα των νηστειών.

Στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου εκτός από την σύναξη των ιερέων που πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη και την προεδρία του Σεβασμιωτάτου στις 9 Απριλίου υλοποιήθηκε και το πνευματικό και λειτουργικό πρόγραμμα χάριν όλων των πιστών και κυρίως των κατοίκων των κωμοπόλεων και των μικρότερων χωριών.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην μεγάλη ενορία του Δασοχωρίου όπου ετέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και ομίλησε κατάλληλα και με απλότητα στους κατοίκους με τους οποίους παρεκάθησε στο τέλος σε κοινή τράπεζα που προσφέρθηκε με την ευγενική καλοσύνη του εφημερίου π. Παντελεήμονα και των Κυριών της ενορίας.

Την Παρασκευή το πρωί ετέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην ενορία της Λειβαδιάς χάριν των μαθητών του εκεί Γυμνασίου.

Το απόγευμα χοροστάτησε και ανέγνωσε την Δ’ στάση των χαιρετισμών στην ενορία του Λιθοτόπου επί της Λίμνης της Κερκίνης και στη συνέχεια στην ενορία των Χρυσοχωράφων.

Προς ικανοποίηση όλων των κατοίκων και άψογη τέλεση της ακολουθίας έψαλλε η νεοσυσταθείσα χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως με την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Πέτρου Νικήτα.

Την Κυριακή 14 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία των Άνω Ποροΐων γραφική και τουριστική κωμόπολη όπου εχοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε της θείας Λειτουργίας ομίλησε επίκαιρα για την παρουσία του Κυρίου στη ζωή μας ο οποίος θεραπεύει όλες τις αντιθέσεις τις αντινομίες την βία και την παραβατικότητα με αφορμή και την διήγηση του ευαγγελίου αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας των ημερών.

Μετά την θεία λειτουργία μαζί με τον λαό προσήλθε στο ηρώο της πόλεως όπου ανέγνωσε τρισάγιο στον ήρωα Δημήτριο Ίτσιο που έπεσε μαχόμενος για την πίστη και την πατρίδα το 1941 στην περιοχή της Ομορφοπλαγιάς από τους Γερμανούς κατακτητές, παρακολούθησε την σεμνή τελετή και την ομιλία και τέλος με τους επισήμους την παρέλαση συλλόγων και φορέων όπως κάθε χρόνο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.