Στην συνέχεια παραλλήλισε την στάση του πατέρα του νέου, ο οποίος εμπιστεύτηκε τον Χριστό για την ίαση του γιου του, με τα σημερινά δεδομένα, διερωτώμενος κατά πόσο εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι εναποθέτουμε τα προβλήματα μας στον Χριστό.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, εορτή του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου του συγγραφέως της Κλίμακας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων
κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας της Μαλτέζας στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στο γεγονός της θεραπείας του δαιμονιζομένου νέου που έλαβε χώρα μετά ακριβώς από την μεταμόρφωση του Σωτήρος, σαράντα μέρες πριν από την σταυρική Του θυσία, κατά τον Ευαγγελιστή Μάρκο. Στην συνέχεια παραλλήλισε την στάση του πατέρα του νέου, ο οποίος εμπιστεύτηκε τον Χριστό για την ίαση του γιου του, με τα σημερινά δεδομένα, διερωτώμενος κατά πόσο εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι εναποθέτουμε τα προβλήματα μας στον Χριστό.

Τέλος τόνισε την σημασία της νηστείας και της προσευχής ως τους δύο βασικούς πυλώνες αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.