Με την όμορφη και άρτια οργανωμένη μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου μας εισήγαγε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, την μητρόπολη των Εορτών της Εκκλησίας μας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πόλεως Αγίου Νικολάου, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Οι σπουδαστές και απόφοιτοι της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής απέδωσαν επίκαιρα Παραδοσιακά Κάλαντα Χριστουγέννων απ᾽ όλη την Ελλάδα, την Μ. Ασία, την Καππαδοκία και τον Πόντο με την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων, υπό την Διεύθυνση – Διδασκαλία του Μουσικολογιωτάτου Άρχοντα Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. και Διευθυντού της Σχολής κ. Αντωνίου Πλαΐτη. Την παρουσίαση και τον σχολιασμό των Καλάντων ανέλαβε ο κ. Χαράλαμπος Τσερκέζης, Λαμπαδάριος του Ι.Μ.Ν. Αγίου Μηνά Ηρακλείου, ο οποίος ανεφέρθη εν συντομία στην καταγωγή και το περιεχόμενο των όμορφων λαϊκών ασμάτων που ποικίλουν από τόπο σε τόπο.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος εξέφρασε την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του για τα ακούσματα που προσέφερε στο κοινό η χορωδία της Σχολής και εξήρε την προσπάθεια και τον ζήλο των σπουδαστών και των μουσικών για την άριστη εκτέλεση των κομματιών. «Τα Κάλαντα είναι η ανθρώπινη ανταπόκριση στους αγγελικούς ύμνους που μεταδίδουν το σωτηριώδες μήνυμα της Εορτής των Χριστουγέννων: την θέωση και την επιστροφή του ανθρώπου στο αρχαίον κάλλος», ανέφερε και έδωσε ευχές για ευλογημένα και πανευφρόσυνα Χριστούγεννα.

Στο πέρας της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος απένειμε τα Διπλώματα και τα Πτυχία περιόδου 2018-2019 στους αποφοίτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.