Στη πατριαρχική χοροστασία για την συμπλήρωση των 50 ετών αρχιεροσύνης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στο Φανάρι, βρέθηκε σήμερα η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η κυρία Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κατ’ ιδίαν συνάντησής τους, ευχήθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τα έτη της πατριαρχίας του να είναι πολλά και καλλίκαρπα, προς δόξαν Θεού και στήριξη των απανταχού ορθοδόξων, επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως 50 χρόνων από την εκλογή του στη Μητρόπολη Φιλαδελφείας, στις 18 Δεκεμβρίου του 1973.

Σήμερα, η βουλευτής Αχαΐας βρέθηκε στην τελετή της αγιοκατατάξεως του πατρός Γερβασίου Παρασκευοπούλου και του Γέροντα Αθανάσιου Χαμακιώτη στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Κωνσταντινούπολη.

Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, πλειάδας αρχιερέων και εκατοντάδων πιστών, η κυρία Αλεξοπούλου υποδέχτηκε, όπως και σύμπασα η Αχαΐα, με ιδιαίτερη συγκίνηση και ταπεινοφροσύνη την αγιοκατατάξη. Άλλωστε, τόσο ο πατέρας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος όσο ο Γέροντας Αθανάσιος Χαμακιώτης θεωρούνταν από πολλών ετών Άγιοι, στην συνείδηση και στην καρδιά των Αχαιών και όλων των Χριστιανών που τους έζησαν, ευεργετήθηκαν από την αγάπη τους, την ταπεινή τους καρδιά και το χάρισμα της ελεημοσύνης, το οποίο τους διέκρινε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.