ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Το έργο του Ομότιμου Καθηγητή Γεώργιου Μαντζαρίδη “Χριστιανική Ηθική”, το οποίο στην ελληνική γλώσσα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, αποτελεί ένα διαχρονικό βιβλίο για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στο ήθος και την ηθική του Χριστιανικού και της Ορθοδόξου Εκκλησίας ειδικότερα.
Το έργο του διακεκριμένου ακαδημαϊκού δασκάλου τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης καθώς έχει μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες. Πρόσφατα μεταφράστηκε και στην αλβανική γλώσσα o πρώτο τόμος υπό τον τίτλο: “Χριστιανική Ηθική. Πρώτος Τόμος. Εισαγωγή – Γενικές Αρχές – Σύγχρονη Προβληματική”.

Πρόκειται για το 12 στη σειρά βιβλίο που προστέθηκε στις μεταφράσεις του Τμήματος Θεολογίας και Θεολογίας του Πανεπιστημίου ΛΟΓΟΣ.

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου στην ελληνική έκδοση: “Η έννοια της ηθικής έγινε ιδιαίτερα επίκαιρη στην εποχή μας. Όλοι πλέον μιλούν για ηθική. Και συμβαίνει αυτό, όχι μόνο γιατί η κατάφωρη παραβίασή της προκαλεί ανησυχίες και αντιδράσεις, αλλά και γιατί η επίμονη επίκλησή της χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την ανηθικότητα. Η ηθική ως καθηκοντολογία ή τυπική ιδεολογία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Η χριστιανική ηθική δεν αποσκοπεί στην ηθικοποίηση του ανθρώπου, αλλά παρουσιάζει τους ορίζοντες που διανοίγει στην προσωπική του ζωή και την ζωή ολόκληρου του κόσμου η ένταξή του στο σώμα του Χριστού. Περιγράφει την ασύλληπτη προοπτική που δημιουργεί η οικείωση του ήθους του Χριστού και ο συντονισμός του με την ενέργεια του Θεού”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.