Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων τιμήθηκε σήμερα σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως με τάξη και τήρηση όλων των κανόνων υγειονομικής προστασίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη, συμπαρατατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και τους Διακόνους του, με την παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων, και τη νοερή συμπροσευχή πλειόνων πιστών, που παρηκολούθησαν την απ’ ευθείας, από τον περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV1” αναμεταδιδόμενη Θεία Λειτουργία.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε τους πιστούς, που ύστερα από μακρά περίοδο αναγκαστικής απουσίας, επανήλθαν στους Ναούς, ευχήθηκε στους παρισταμένους και στους «δι’ εύλογον αιτίαν» μη δυνηθέντας να παραστούν πιστούς, καθώς και στον άγοντα τα ονοματήριά του Πρωθιερέα του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγο.
Ιδιαιτέρως δε τόνισε τη σημασία του μηνύματος της χαράς και της αισιοδοξίας που φέρει η Γέννηση του Κυρίου, που μας επιτρέπει ακόμα και μέσα από σκοτεινές ημέρες και ζοφερές καταστάσεις να διακρίνουμε την ελπίδα και το φως της επόμενης μέρας!
Τέλος κάλεσε όλους τους πιστούς να συμψάλουν τα Κάλαντα, αφού χθες δεν κατέστη δυνατόν να ακουστούν, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν μέσα σε μια συγκινητικά εορταστική ατμόσφαιρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.