ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Το συγκλονιστικό βιβλίο θύμα της εποχής, ο Άνθρωπος από τις εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗ περιγράφει τον ταραχώδη βίο μιας χριστιανής από τη Σρι Λάνκα, στον αγώνα της για ένα καλύτερο αύριο.

Θύμα της εποχής ο Άνθρωπος

Ένας άνθρωπος, στην προσπάθειά του να ζήσει και να σώσει την οικογένειά του από την ανέχεια και την πείνα, παίρνει τον δρόμο της μετανάστευσης με όπλο το όνειρο και την ελπίδα.

Στους πολυτελείς δρόμους του πολιτισμένου κόσμου που πίστεψε ότι θα πάλευε και θα κατόρθωνε το ακατόρθωτο, το όνειρο ξέφτισε, η ελπίδα έδωσε τη σκυτάλη στην απόγνωση, στη μητριά-πατρίδα, με έπαθλο την πίκρα, αφού εκείνοι για τους οποίους μπήκε στα καράβια των δουλεμπόρων την ξέχασαν, την αντιμετώπισαν σαν μέσο για την επιβίωση, και εκείνοι στους οποίους δούλεψε ως φτηνό εργατικό χέρι, σαν “ελεύθερο μεταμοντέρνο δούλο”.

Μόνη… με ροζιασμένα χέρια και πετρωμένη καρδιά, γερασμένη από τα σαράντα της χρόνια, προσμένει τη λύτρωση, που βασανιστικά τυραννικά αργεί να έρθει.

Το βιβλίο του Ανδρέα Καραγιάννη αποτελεί μια μαρτυρία για το σύγχρονο πρόσωπο του δου- λεμπορίου και της εκμετάλλευσης που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι υποκινημένοι από την πείνα και την ανέχεια.

Θύμα της εποχής ο άνθρωπος-Περιγραφή

Μία γυναίκα, όπως πολλές άλλες, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την οικογέ- νειά της και να περιπλανηθεί σε άγνωστους τόπους για να μπορέσει να εξασφαλίσει την επιβί- ωση και την αξιοπρέπεια των παιδιών της.

Ψάχνοντας για τη «Γη της επαγγελίας», μόνη και ρακένδυτη, περιπλανιέται στους πολυτελείς δρόμους «πολιτισμένων» κοινωνιών εισπράττοντας πόνο, απόρριψη και κακοποίηση.

Ξένη σε ξένες χώρες δεν έχει το χρόνο και την πολυτέ- λεια να ονειρευτεί, αφού τα όνειρά της καταβαραθρώθηκαν στα νερά της Μεσογείου όπου οι δουλέμποροι την υποχρέωσαν να βουτήξει μαζί με τις αποσκευές της για να εξαφανιστούν τα ίχνη της.

Θα καταφέρει άραγε να δικαιωθεί και να επιστρέψει στην πατρίδα της ώστε να κερδί- σει το χαμένο χρόνο με τα παιδιά της που τόσο βίαια στερήθηκε;

Η ιστορία της αποτελεί κραυγή για όλα τα σύγχρονα ναυάγια που ζούμε καθημερινά, για όλους τους αθώους που πληρώνουν με τίμημα ακόμα και την ίδια τους τη ζωή το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωση, για να βρουν είτε το θάνατο στο υγρό νεκροταφείο της Μεσογείου είτε την εκμετάλλευση στα χέρια επιτήδειων δουλεμπόρων.

Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της Χριστιανής Ντίμπα Σαράμ από τη Σρι Λάνκα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.