Ι.Μ. Χαλκίδος: Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 το απόγευμα, στην πάντοτε φιλόξενη Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος…

πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, αφιερωμένη στην επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Στην φετινή Συναυλία, την οποία παρουσίασε η φοιτήτρια Παρασκευή Καλαφάτη και συμμετείχαν περισσότερα από 150 παιδιά, προσήλθαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, πολλοί Κληρικοί, η πρώην Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Γεώργιος Καπράλος, εκπρόσωποι των αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών Αρχών της Πόλεώς μας και πλήθος κόσμου, παρουσιάσθηκαν γνωστές μελωδίες Ελλήνων συνθετών, τραγούδια από τη δημοτική μουσική μας παράδοση και χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, το οποίο ιδιαιτέρως εντυπωσίασε όλους τους παρευρεθέντες στην Εκδήλωση.

Επίκαιρα μίλησε ο αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-προϊστάμενος του Ενοριακού Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Χαλκίδος και Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος, με θέμα «Χαίρε Κεχαριτωμένη. Χαίρε Λευτεριά».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε την Σχολή Πεζικού για την φιλοξενία της Εκδήλωσης, συνεχάρη τον π. Θεοφύλακτο, για την εμπνευσμένη ομιλία του, τον Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνη του Παιδικού Τμήματος και του Τμήματος εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών κ. Άννα Ροδά, τη Γενική Υπεύθυνη της Χορωδίας – Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο και όλα τα παιδιά που συμμετέχουν σ’ αυτήν, αλλά και τους καλούς γονείς τους, οι οποίοι συνεργάζονται και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.