Η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Συνάδων κ. Αντωνίου (Αβραμόπουλου) τελέστηκε το Σάββατο, 20 Απριλίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τρίαδος Νέας Υόρκης από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο κ. Γεράσιμος και οι Επίσκοποι: Ανατολικής Αμερικής της Σερβικής Εκκλησίας κ. Ειρηναίος, Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, Φιλομηλίου κ. Θεοφάνης και Διοκλείας κ. Νεκτάριος. Συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος.

Κατά την ομιλία του προς τον νέο Επίσκοπο ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην ιστορική Επισκοπή Συνάδων και κάλεσε τον Θεοφιλέστατο να σταθεί αντάξιος της μεγάλης αυτής ιστορίας και των προκατόχων του. Μίλησε για την ευθύνη και την αποστολή του Επισκόπου στον ευαγγελισμό του λαού του Θεού και ευχήθηκε καλή διακονία στη νέα του αποστολή.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, μίλησε για τους Αρχιεπισκόπους Αμερικής Ιάκωβο και Δημήτριο οι οποίοι τον βοήθησαν στα ιερατικά του βήματα και στις σπουδές του. Παράλληλα, ευχαριστίες απηύθυνε προς την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο Αμερικής για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του καθώς και στην οικογένεια του.

Ακολούθησε η χειροτονία όπου όλοι αναφώνησαν το “Άξιος” ευχόμενοι στον νέο Επίσκοπο.

Στην χειροτονία παρέστησαν επίσης η Ανικυβερνήτης Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου “Τίμιος Σταυρός”, Δημήτριος Κάτος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.