Προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και την παρουσία πλειάδας Αρχιερέων της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας τελέστηκε χθες, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι η εις Επίσκοπον χειροτονία του Αρχιμανδρίτη π. Ιουστίνου Γέρεμιτς, εψηφισμένου Επισκόπου Χβόσταν.

Παραδίδοντας την Επισκοπική ράβδο στον Επίσκοπο κ. Ιουστίνο ο Μακαριώτατος τόνισε: «Σήμερα είχαμε τη μεγάλη πνευματική ευλογία να έχουμε τη χειροτονία ενός νέου Επισκόπου της Εκκλησίας. Αγαπητέ Επίσκοπε Ιουστίνε, σήμερα ανέβηκες στον υψηλότερο βαθμό στην Εκκλησία του Χριστού. Η διακονία του Επισκόπου είναι η κατεξοχήν διακονία του Χριστού. Εκτός από το Επισκοπικό αξίωμα που λάβατε με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος αναλαμβάνετε παράλληλα και η μεγάλη ευθύνη της διακονίας του πιστού λαού. Κύριο καθήκον σας είναι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας όπως και καθήκον κάθε Επισκόπου».

Ο νέος Επίσκοπος κ. Ιουστίνος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό για την εκλογή του στο βαθμό του Επισκόπου αλλά και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας.

Εκτός από την οικογένεια και τους φίλους του νέου Επισκόπου στη χειροτονία παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Σερβίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.