Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στον ενοριακό Iερό Nαό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουστουμάλου - Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στην ακολουθία της Δ' Στάσεως των Χαιρετισμών της Παναγίας συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρ. Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ αναφέρθηκε στο πνευματικό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το οποίο όπως είπες, μας παρέχει όλα τα πνευματικά εφόδια την μετάνοια την συντριβή την ταπείνωση και την εξομολόγηση ώστε να διαπλεύσουμε το της νηστείας μέγα πέλαγος και να φθάσουμε να προσκυνήσουμε την ζωηφόρο Ανάσταση.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιερό και σεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου λαμβάνοτας αφορμή απο τον υμνογραφικό πλούτο των στίχων που περιέχουν οι χαιρετισμοί και αποτελούν την πνευματική ενίσχυση όλων των πιστών.

Επίσης, ο κ. Σεραφείμ απήυθυνε πατρικές και εόρτιες ευχές πρους τους πιστούς που συμμετείχαν στην ακολουθία των χαιρετισμών, όπου μεταξύ αυτών παρέστη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Ιωάννου κ. Χρήστος Μεταξάς.

Τέλους, τους ύμνους απέδωσαν ο Μεσσήνιος Πρωτοψάλτης κ. Αριστείδης Λαμπρόπουλος με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.