Με το βλέμμα στραμμένο στην ιεραποστολή αλλά ακόμη περισσότερο στο ακανθώδες ζήτημα της εισπήδησης εκκλησιών στο έργο του στην Αφρική, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πραγματοποιεί συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Παλαίφατου Πατριαρχείου από την ερχόμενη Δευτέρα έως την Τετάρτη, από τις 10 έως τις 12 Ιανουαρίου.

Χωρίς να κατονομάζεται έτσι, η Σύνοδος φαίνεται να λαμβάνει χαρακτήρα έκτακτης συνεδρίασης, η οποία συγκαλείται υπό το φως των εξελίξεων που αφορούν την απόφαση της Ρωσικής Εκκλησίας να ιδρύσει Εξαρχία στην Αφρική.

Έτσι, αποκτά ιδιαίτερη σημασία το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου, που θα παρουσιάσει ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος, και που θα αφορά ακριβώς στην αντιμετώπιση εισπήδησης Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Αφρικανική ήπειρο, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση επί του θέματος με τη συμμετοχή όλων των Αρχιερέων του Αλεξανδρινού θρόνου.

Παράλληλα, άλλο σημαντικό θέμα κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου θα αποτελέσει η μισθοδοσία των κληρικών στην Αφρική μέσα από την εισήγηση του Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ.

Ενώ, η ιεραποστολή θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και κατά την τρίτη ημέρα των εργασιών της, με τον Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο να θέτει επί τάπητος όλες τις παραμέτρους και τις προκλήσεις που δημιουργεί η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην αφρικανική ήπειρο.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ θα κάνει απολογισμό του έργου του Δευτερόθρονου πατριαρχείου κατά το περασμένο έτος 2021, ενώ εκ μέρους όλων των μελών της Συνόδου θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Αρχιερέας.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.