Η πόλη της Αθήνας γιορτάζει τον μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας, Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, με τη μεγάλη ευλογία της παρουσίας, για πρώτη φορά, της Τιμίας Κάρας με το αριστερό Άφθαρτο Ωτίο του. Πλήθος πιστών συρρέει ακατάπαυστα να προσκυνήσει. Μεγαλειώδης λιτάνευση της Τιμίας Κάρας σε οδούς πλησίον του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, εκεί όπου από το απόγευμα του Σαββάτου βρίσκεται η Τιμία Κάρα του Αγίου η οποία αφίχθη εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Με τον Θεοφιλέστατο κ. Φιλόθεος, συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέρων Εφραίμ, Βατοπαιδινοί πατέρες, κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και ο Προϊστάμενος του ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου.

Σε όλη τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών η ροή των πιστών που προσερχόταν να προσκυνήσει υπήρξε ακατάπαυστη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα νέοι γονείς με τα παιδιά τους, έκλιναν ευλαβικά το γόνυ ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου, εναποθέτοντας στο χαρυτόβρυτο ωτίο του, το αίτημά τους. Όπως ανέφεραν προσκυνητές μιλώντας στο ope.gr, η ευλογία τόσο για την ενορία όσο και για τον καθένα προσωπικά που φτάνει εκεί για να προσκυνήσει, είναι μεγάλη.

Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στο μεγάλο του συγγραφικό έργο καθώς και στη συγγραφή των ευχών της Θείας Λειτουργίας από τον Ιερό Χρυσόστομο οι οποίες αποτέλεσαν καρπό της δικής του πνευματικής αισθήσεως. Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, μίλησε ακόμη για τα άγια λείψανα των Αγίων μας και τη μεγάλη ευλογία να βρίσκεται στην Αθήνα η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου η προσκύνηση της οποίας δίνει ελπίδα στο λαό του Θεού.

Επίσης, ο Γέροντας Εφραίμ, ανέγνωσε ειδική ευχή ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της ιεράς Εικόνας του Αγίου σε παρακείμενες οδούς πλησίον του ναού, με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων και τη συμμετοχή πλήθος κόσμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.