ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: Κοσμοσυρροή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών για τον πανηγυρικό εορτασμό της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχοντος του Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Φιλοθέου. Αυριο Σάββατο 19 Φεβουαρίου, ανήμερα του εορτασμού , θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία των Αρχών του Τόπου και χιλιάδων Αθηναίων που αναμένεται να κατακλύσουν και τον προαύλιο χώρο της μητρόπολης.

Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου 2022. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Άρχιππος ο Απόστολος. Η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία και Οσιομάρτυς. Κατά Λουκά: Ο Ιησούς κατακρίνει τους γραμματείς. Το δίλεπτο της χήρας. Η παραβολή του σπορέα. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Μελετήστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο Κ'(20) 46-47
προσέχετε ἀπὸ τῶν γραμματέων τῶν θελόντων περιπατεῖν ἐν στολαῖς καὶ φιλούντων ἀσπασμοὺς ἐν ταῖς ἀγοραῖς καὶ πρωτοκαθεδρίας ἐν ταῖς συναγωγαῖς καὶ πρωτοκλισίας ἐν τοῖς δείπνοις,
οἳ κατεσθίουσι τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσεύχονται· οὗτοι λήψονται περισσότερον κρῖμα.

Νεοελληνική Απόδοση
Ο Ιησούς κατακρίνει τους γραμματείς
«Προσέχετε από τους γραμματείς που θέλουν να περπατούν με στολές και αγαπούν χαιρετισμούς στις αγορές και πρωτοκαθεδρίες στις συναγωγές και τα πρώτα καθίσματα στα δείπνα,
οι οποίοι κατατρώνε τις οικίες των χηρών και για πρόφαση κάνουν μακριές προσευχές. Αυτοί θα λάβουν περισσότερη καταδίκη».

Γνωρίζετε τι είναι ο Παρακλητικός Κανών;

Κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΚΑ'(21) 1-4
Ἀναβλέψας δὲ εἶδε τοὺς βάλλοντας τὰ δῶρα αὐτῶν εἰς τὸ γαζοφυλάκιον πλουσίους·
εἶδε δέ τινα χήραν πενιχρὰν βάλλουσαν ἐκεῖ δύο λεπτά,
καὶ εἶπεν· ἀληθῶς λέγω ὑμῖν ὅτι ἡ χήρα ἡ πτωχὴ αὕτη πλεῖον πάντων ἔβαλεν·
ἅπαντες γὰρ οὗτοι ἐκ τοῦ περισσεύοντος αὐτοῖς ἔβαλον εἰς τὰ δῶρα τοῦ Θεοῦ, αὕτη δὲ ἐκ τοῦ ὑστερήματος αὐτῆς ἅπαντα τὸν βίον ὃν εἶχεν ἔβαλε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.