Στην προσφυγιά εόρτασαν και φέτος οι Ασσιώτες τη μνήμη του Κύπριου Αγίου της Οικουμένης, τον Άγιο Σπυρίδωνα Τριμυθούντος.

Την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παλαιό Κοιμητήριο.
Ανήμερα της εορτής, 12 Δεκεμβρίου 2018, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Σπυρίδωνος και στις αρετές που εμπλούτιζαν την ψυχή του. Μίλησε περιεκτικά για τη Τριαδολογία της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα για τη Χριστολογία, την οποία διατύπωσε και διασαφήνισε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος. Σε αυτή τη Σύνοδο έλαβε μέρος και ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στις εργασίες της, παρόλη την απλότητα που τον χαρακτήριζε.

Επίσης, μίλησε για τους Ιερούς Ναούς της Άσσιας και για το έργο που επιτελεί, ως Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα της Άσσιας για την αναστήλωση των ναών και την διατήρηση των εορτών και παραδόσεών μας και της νοσταλγίας των πατρικών εστιών. Τέλος, Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και ευχήθηκε να έχουμε χρόνια πολλά και καλές γιορτές.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας πάντων των εκτοπισμένων Ασσιωτών και Μνημόσυνο των κληρικών, διδασκάλων, κοινοταρχών, εκκλησιαστικών επιτρόπων, ευεργετών της κωμοπόλεως Άσσιας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.