Την άνευ όρων υποστήριξη και αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις εξέφρασε η Αρμενία μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της, τόσο με γραπτή ανακοίνωση όσο και στην τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε ο Αρμένιος Υπουργός Εξωτερικών, Ζόραμπ Μνατσακανιάν (Zohrab Mnatsakanyan), με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ανήμερα της Παναγίας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους, το βράδυ της 15ης Αυγούστου 2020, βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Καυκάσου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, το οποίο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και την ναυτική κινητοποίηση στις περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, που προκύπτει από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτήν, «αυτή η αποσταθεροποιητική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο καταδεικνύει τις συνεχείς επιθετικές και επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας σε γειτονικές περιοχές».

«Το Αρμενικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει την άνευ όρων υποστήριξη και αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο και καλεί την Τουρκία να λάβει μέτρα για τη μείωση των εντάσεων, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να αναστείλει όλες τις ενέργειες στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.