Η Αρχιεπισκοπή Tιργοβιστίου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, στο πλαίσιο συνέλευσης των Επισκόπων, προέβη στον ετήσιο απολογισμό δραστηριοτήτων για το έτος 2021. Ο Επισκοπικός Κοινωνικός-φιλανθρωπικός τομέας της Αρχιεπισκοπής επένδυσε το ποσό των 4.099.750 ρουμάνικων λέι σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος Tιργοβιστίου κ. Νήσων μίλησε για τις κύριες ποιμαντικές-ιεραποστολικές προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου και τόνισε τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει η Εκκλησία στον κόσμο.

Συνολικά, μέσω των κοινωνικών-φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής Tιργοβιστίου, βοηθήθηκαν περίπου 184.521 άτομα το 2021, εκ των οποίων: 3.221 άτομα που επλήγησαν από την πανδημία, 5.272 άτομα έλαβαν οικονομική βοήθεια μέσω ενοριών και 7.240 άτομα έλαβαν πακέτα τροφίμων, ρούχα και αγαθά.

Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού Τομέα, 379 εθελοντές, κληρικοί και λαϊκοί πρόσφεραν 172 λίτρα αίματος, και μέσω του Κοινωνικού Κυλικείου της Μητρόπολης προσφέρθηκαν 38.000 μερίδες φαγητού αξίας 300.000 λέι.

Η κατανομή των κεφαλαίων έγινε ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας και τις ανάγκες. Το 2021, η Αρχιεπισκοπή Tιργοβιστίου συνέχισε και επέκτεινε τα υφιστάμενα φιλανθρωπικά προγράμματα του Κοινωνικού Κέντρου, όπως το οικογενειακό κέντρο κατοικίας «Άγιος Νικόλας», όπου ζουν και φροντίζονται 6 παιδιά.
Στο Επαρχιακό Συμβούλιο παρουσιάστηκαν και οι εκθέσεις δραστηριότητας των άλλων Επισκοπικών Τομέων.

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.