Η Αρχιεπισκοπή Tιργοβιστίου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, στο πλαίσιο συνέλευσης των Επισκόπων, προέβη στον ετήσιο απολογισμό δραστηριοτήτων για το έτος 2021. Ο Επισκοπικός Κοινωνικός-φιλανθρωπικός τομέας της Αρχιεπισκοπής επένδυσε το ποσό των 4.099.750 ρουμάνικων λέι σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος Tιργοβιστίου κ. Νήσων μίλησε για τις κύριες ποιμαντικές-ιεραποστολικές προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου και τόνισε τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει η Εκκλησία στον κόσμο.

Συνολικά, μέσω των κοινωνικών-φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής Tιργοβιστίου, βοηθήθηκαν περίπου 184.521 άτομα το 2021, εκ των οποίων: 3.221 άτομα που επλήγησαν από την πανδημία, 5.272 άτομα έλαβαν οικονομική βοήθεια μέσω ενοριών και 7.240 άτομα έλαβαν πακέτα τροφίμων, ρούχα και αγαθά.

Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού Τομέα, 379 εθελοντές, κληρικοί και λαϊκοί πρόσφεραν 172 λίτρα αίματος, και μέσω του Κοινωνικού Κυλικείου της Μητρόπολης προσφέρθηκαν 38.000 μερίδες φαγητού αξίας 300.000 λέι.

Η κατανομή των κεφαλαίων έγινε ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας και τις ανάγκες. Το 2021, η Αρχιεπισκοπή Tιργοβιστίου συνέχισε και επέκτεινε τα υφιστάμενα φιλανθρωπικά προγράμματα του Κοινωνικού Κέντρου, όπως το οικογενειακό κέντρο κατοικίας «Άγιος Νικόλας», όπου ζουν και φροντίζονται 6 παιδιά.
Στο Επαρχιακό Συμβούλιο παρουσιάστηκαν και οι εκθέσεις δραστηριότητας των άλλων Επισκοπικών Τομέων.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.