Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής προχώρησε σε σημαντικά βήματα για την επανέναρξη των εργασιών ανοικοδομήσεως και την ολοκλήρωση του Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου.

Δημιουργήθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου το οποίο θα έχει την ευθύνη και φροντίδα για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου και τη διαχείριση των σχετικών κεφαλαίων. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, 6 Δεκεμβρίου 2018, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής θα λάβει χώρα η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ. από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση του σώματος για τα θέματα που χρήζουν αμέσου αντιμετωπίσεως.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα έχει ως εξής: επτά μέλη προέρχονται από την αρχική ενορία-κοινότητα του Αγίου Νικολάου, επτά μέλη διόρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και έξη μέλη θα είναι οι επικεφαλής έξι μεγάλων οργανώσεων (ex-officio), δηλ.: η πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου, ο πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Πρεσβυτέρων (κληρικών), ο διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100, ο πρόεδρος του Ταμείου Πίστη για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ.

Επιπλέον, συνεστήθη ένας νέος οργανισμός, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης με την επωνυμία «Φίλοι του Αγίου Νικολάου» (“Friends of St. Nicholas, Inc.”) ο οποίος και δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις συστάσεις της Εκθέσεως (Φάση 2) που εκπόνησαν η Ειδική Διερευνητική Επιτροπή και η PricewaterhouseCoopers Advisory Services LLC (“PwC”) σχετικά με την ανοικοδόμηση του Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου.

Η Εταιρεία έχει συσταθεί με σκοπό να συγκεντρώνει, να επενδύει, να προσφέρει και να εκταμιεύει κεφάλαια για την κατασκευή και τη βελτίωση του Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου. Τα αρχικά μέλη της Εταιρείας (που θα ονομάζονται και «έφοροι») είναι οι Ελέϊν ‘Αλλεν, Όλγα Παυλάκου και Μιχαήλ Ψαρρός.

Ο αριθμός των εφόρων προβλέπεται να αυξηθεί έως και 15 και να συμπεριλάβει μέλη από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Τα άρθρα συστάσεως της Εταιρείας προβλέπουν ότι η Εταιρεία θα διαλυθεί ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Νικολάου και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία θα διανεμηθούν απ’ ευθείας ή για το όφελος του Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.