Γράφει ο Ανδρέας Μ. Καραγιάννης. Είναι εμφανές πως σύντομα θα έχουμε αυτοκεφαλία και σε δεύτερη Εκκλησία υπό τον τίτλο Αρχιεπισκοπή Αχριδών.

Βασικό πρόβλημα αυτής της εξίσωσης είναι το γεγονός πως η χώρα στην οποία ανήκει οικειοποιείται το όνομα της Μακεδονίας κάτι που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του μεγαλύτερου ποσοστού των Ελλήνων εντός και εκτός της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Πατριαρχείο η επαναφορά της Εκκλησίας των Σκοπίων στην Κανονικότητα είναι ένα ζήτημα που εδώ και αρκετό καιρό απασχολεί τη Μητέρα Εκκλησία κατόπιν και του σχετικού αιτήματος που υπεβλήθει.

Η συγεκριμένη περίπτωση διαφέρει αρκετά από την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας για τον εξής λόγο. Οι Έλληνες και η εγχώρια κοινή γνώμη δεν ενδιαφέρεται και τόσο για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, πολλώ δε μάλλον με την Εκκλησία της.

Το ζήτημα της Αρχιεπισκοπής Αχριδών είναι αρκετά σοβαρό και ενδέχεται να επιφέρει επικοινωνιακά χτυπήματα μη ιάσιμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο ελληνικός λαός εκδίωξε κυβέρνηση και για την παραχώρηση του ονόματος των Σκοπίων. Αν από εδώ και στο εξής διαμορφωθεί η εντύπωση επικοινωνιακά πως η Μητέρα Εκκλησία στηρίζει μια ούτως ειπείν Μακεδονική Εκκλησία, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Για όλους μας.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.