Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την συμμετοχή των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου-Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Ιωάννου Καραμούζη-Β΄ Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Τιμοθέου Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως, των Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Πολυκαρπίδη και Αθανασίου Τρίκκα, Εφημερίων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη, ενώ τελετάρχης ήταν ο Προϊστάμενος της Ενορίας, Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, o Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας ανέγνωσε την σχετική ευχή επ’ απειλή σεισμού και τέλεσε την Πανηγυρική Δοξολογία και την ευλογία της Βασιλόπιττας επί τη ενάρξει του νέου Έτους, όπου παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Λύσανδρος Ξηρογιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, Αντιδήμαρχοι, Εκπρόσωποι των επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, τιμητές της Δεσποτικής Εορτής της περιτομής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της μνήμης του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.

Μετά τη διανομή της Βασιλόπιττας σε όλους τους εκκλησιασθέντες, το φλουρί εκέρδισε ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος.

Πριν την Απόλυση της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά σε όλους τους παρευρισκομένους και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τον οποίο μεταδόθηκαν ζωντανά όλες οι ιερές ακολουθίες.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Μέγαρο «Κότσικα» όπου τον υποδέχθηκε η Δήμαρχος κ. Έλενα Βάκα και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην επίσημη δεξίωση της πρώτης του νέου έτους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.