Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κουτουλουφαρίου ιερούργησε την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, Κυριακή προ των Φώτων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ανέφερε: «Στην σημερινή ευαγγελική διήγηση ο Απόστολος Μάρκος μας περιγράφει τα γεγονότα της Θείας Οικονομίας και της σωτηρίας μας. Γι’ αυτό ακούσαμε η πρώτη φράση να λέει: «Ἀρχὴ τοῦ εὐαγγελίου Ἰησοῦ Χριστοῦ».

Και πώς αρχίζει το Ευαγγέλιο του Χριστού; Με τη μετάνοια την οποία δίδασκε και κήρυττε ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. Αλλά και στο τέλος του Ευαγγελίου προβάλλεται η μετάνοια. Ακούσαμε στο έκτο εωθινό Ευαγγέλιο που αναφέρεται στην Ανάληψη, ο Χριστός να λέγει στους Αποστόλους να κηρύξουν μετάνοια σε όλα τα έθνη και να βαπτίζετε τους λαούς στο Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

«Μετάνοια» σημαίνει «αλλάζω νου», «αλλάζω τρόπο ζωής», «αλλάζω σκέψη» και «επιλέγω εκείνα τα οποία με κάνουν πραγματικά άνθρωπο». Και ανθρώπους δεν μας κάνουν όλα αυτά τα πρότυπα, τα οποία επιμελώς και τεχνηέντως παρουσιάζονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα πρότυπά μας είναι οι Άγιοί μας, γιατί εκείνοι έχουν βρει τον αληθινό σκοπό της ζωής και γι’ αυτό οι βίοι τους μας βοηθούν πολύ να ακολουθήσουμε τα δικά τους βήματα.

Εύχομαι, αγαπητοί μου αδελφοί, να έχουμε την προστασία των Αγίων μας, ώστε να μην χάνουμε καμία χρονιά. Γιατί μέλημα του πιστού χριστιανού θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση του χρόνου, ώστε να αποβεί καιρός μετανοίας, καιρός σωτηρίας. Ένα τέτοιο σωτηριώδες έτος εύχομαι όλοι να διαβούμε!».

Της Θείας Λειτουργίας παρέστη ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.