Το πρωί της Τρίτης, 23ης Οκτωβρίου 2018 τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς κατά την αρχαία τάξη της Εκκλησίας μας η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία που επιγράφεται στο όνομα του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και ευσεβών πιστών της νήσου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Ευάγγελος Αρώνης, εφημέριος Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Αποστόλων Κατωμερίου Μεγανησίου κήρυξε το θείο λόγο και επεξήγησε στο ευσεβές εκκλησίασμα περί του συμβολικού χαρακτήρα των τελουμένων.

Οι πιστοί που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στιγμές πρωτοχριστιανικής κατάνυξης και το κλίμα της εν Χριστώ αγάπης και ενότητας όλων των μελών της Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Επίσκοπό τους, περιστοιχούμενο από τους πρεσβυτέρους και τους διακόνους.

Οι περισσότεροι είχαν ετοιμασθεί και κοινώνησαν των αχράντων Μυστηρίων, ξεχωριστά το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, όπως γινόταν στην πρώτη Εκκλησία και όπως κοινωνούν μέχρι σήμερα οι κληρικοί.

Είδαν από κοντά τα τελούμενα στη Θεία Λειτουργία, καθώς η Αγία Τράπεζα με το αντιμήνσιο τοποθετείται στον κυρίως Ναό και μπόρεσαν να μυηθούν ασφαλώς καλύτερα στο «Μυστήριο των Μυστηρίων», τη Θεία Ευχαριστία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιερά Μονή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες τεχνικούς για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης των χώρων της ιστορικής Ι. Μονής.

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς


Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.