Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελείται μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή του Αρχιερέως, δώδεκα ιερέων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Προς το εκκλησίασμα μίλησε επίκαιρα ο Ηγούμενος της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα Πανοσ. Αρχ. Πρόδρομος Κατσούλης. Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία μας συνδέει με τους πρώτους Χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις έως ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος μίλησε και για την δεύτερη μεγάλη προσφορά του Αγίου Ιακώβου, την καθολική επιστολή, που θα πρέπει όλοι οι Χριστιανοί να αναγνώσουν ώστε να ευεργετηθούν από τα πολυποίκιλα και ψυχωφέλιμα μηνύματά της. Ολοκληρώνοντας το λόγο του επικαλέστηκε, για το εκκλησίασμα και το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, τη χάρη, την αγάπη και τη συμπαράσταση του Αγίου Ιακώβου.
Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου στην Ι.Μ. Σπάρτης

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου στην Ι.Μ. Σπάρτης


Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου στην Ι.Μ. Σπάρτης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.