Η μνήμη του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εορτάστηκε πανηγυρικά στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον εορτάζοντα Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Ισθμίων και ομίλησε στους παρισταμένους πιστούς αναφερόμενος στην ασκητική μορφή, την θαυμαστή βιωτή και την σταθερότητα, ως προς την αποστολή και την πίστη, του Μεγάλου αυτού Αγίου τονίζοντας ότι μακριά από τον Θεό κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει σταθερός. Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του ευχόμενος ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού να μην μας εγκαταλείψει.

Την Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018, και στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, συλλειτουργούντων των Εφημερίων του Ι. Ναού αλλά και ετέρων Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας. Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας προχείρισε τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αιδ. κ. Πέτρο Καγιούλη σε Πρωτοπρεσβύτερο, θέλοντας έτσι να τον τιμήσει για το έως σήμερα έργο του, ενώ προέτρεψε αυτόν και τους ευσεβείς Χριστιανούς να έχουν ως πρότυπο τους τον Τίμιο Πρόδρομο, ώστε να τον μιμούνται στην ζωή τους και να αισθάνονται ότι βαδίζουν την οδό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ταυτόχρονα ευχήθηκε σε όλους πνευματική και σωματική υγεία κοντά στην Εκκλησία μας και τους καλούς Κληρικούς της, που μοχθούν με προδρόμεια τακτική για την σωτηρία τους.
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου στην Ι.Μ. Κορίνθου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου στην Ι.Μ. Κορίνθου


Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου στην Ι.Μ. Κορίνθου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.