Συνήλθε χθες και σήμερα, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Μάιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία:

Η Δ.Ι.Σ. όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο ως εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Θεολογικό Διορθόδοξο Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου 2018 στο Πατριαρχικό Κέντρο Αλεξανδρείας, με θέμα «Άγιος Ιερομάρτυς, Πατριάρχης Αλεξανδρείας και κατόπιν Κωνσταντινουπόλεως Κύριλλος ο Λούκαρις», μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β’.

Ενέκρινε την ανασύσταση παλαιών και την ίδρυση νέων Ιερών Μονών και επίσης ενέκρινε εσωτερικούς Κανονισμούς Λειτουργίας Ιερών Μονών.

Ενέκρινε την απόφαση της Δ.Ε. της Ε.Κ.Υ.Ο. για την παραχώρηση, διά χρησιδανείου στον Δήμο Βύρωνος, εκτάσεως προς προσωρινή μετεγκατάσταση του 4ου Νηπιαγωγείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνος, αντιστοίχως.

Αποφάσισε την έκδοση του ενημερωτικού φυλλαδίου «Προς τον Λαόν» με την ευκαιρία του εορτασμού (9 Μαΐου 1950) της «Ημέρας της Ευρώπης», με κείμενο που συνέταξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Ενέκρινε κατ’ αρχάς τις υποβληθείσες προτάσεις υπό της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος για τις εκδηλώσεις, κατά το έτος 2021, του εορτασμού των 200 ετών από της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Ωσαύτως ενέκρινε τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ως και του Γραμματέως της Επιτροπής Αρχιμ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου 2018.

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ανακοίνωση για την ψήφιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια
(10/5/2018).

Μετά από την χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διατυπώνει και πάλι την έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους μέσα σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να εμπιστεύεται ως βασική του αξία την οικογένεια. Δυστυχώς επικράτησε και πάλι η «πολιτική ορθότητα» ενάντια στην φυσική τάξη και το συμφέρον του παιδιού.

Η Εκκλησία της Ελλάδος υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ο πλέον μαζικός θεσμός του ελληνικού λαού και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα δημόσιου λόγου, όπως και κάθε άλλος κοινωνικός φορέας, χωρίς να αξιώνει την επιβολή των απόψεών της στην Πολιτεία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.