Με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως και των Εφημερίων της Σίφνου και τη συμπροσευχητική παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Σίφνου, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων και πολλών πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί, επί τη αποδόσει του Αγίου Πάσχα στο επί του ομωνύμου ιερού Βράχου Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφορμώμενος από την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, διακήρυξε ότι ο Χριστός είναι το αληθινό Φως, το οποίο καθοδηγεί και φωτίζει τη ζωή, τις σκέψεις και τις πράξεις όλων των πιστών, που με το Άγιο Βάπτισμα ανεδείχθησαν πνευματικά παιδιά της Εκκλησίας, ευχήθηκε προς τους εκκλησιαθέντες και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης, Αρχιμ. Ιωαννίκιο, τους Ιεροψάλτες και του διακονητές.
Ακολούθως, μετέβη στην επί του ακρότατου σημείου του ιερού Βράχου κειμένη φιάλη, όπου ετέλεσε τον κατά το έθος Αγιασμό και ανέπεμψε ευχαριστήρια και ικετήρια δέηση για την πλήρη και ταχεία καταστολή της πανδημίας.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα τελέσει στο ως άνω Μοναστηριακό Προσκύνημα τον Εόρτιο Εσπερινό της Δεσποτοθεομητορικής Εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου και της Αναμνήσεως των προς τη Σίφνο θαυμασίων της Παναγίας, της επιλεγομένης “Χρυσοπηγής”.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.