Ι.Μ. ΣΥΡΟΥ, ΤΗΝΟΥ, ΑΝΔΡΟΥ, ΚΕΑΣ ΚΑΙ ΜΗΛΟΥ

Με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως Αρχιμ. Ιωαννικίου και των Εφημερίων της Σίφνου και την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και πολλών πιστών, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄ιερούργησε, σήμερα, επί τη αποδόσει του Αγίου Πάσχα, στο επί του ομωνύμου ιερού Βράχου Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, επεσήμανε το πλήθος των δωρεών του Θεού, που απολαμβάνουν οι πιστοί, διά της Αναστάσεως του Κυρίου και δια πρεσβειών της Χρυσής Πηγής θαυμάτων πολλών Μητέρας Του, οι οποίες, όπως είπε, τροφοδοτούν την ψυχή μας με δύναμη και αισιοδοξία.

Ακολούθως, μετέβη στην επί του ακρότατου σημείου του ιερού Βράχου κειμένη φιάλη, προπορευομένων των αγίων Εικόνων της Παναγίας Χρυσοπηγής και της Αναλήψεως, όπου τέλεσε τον, κατά το έθος, Αγιασμό

Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπεδέχθη τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και Φλωρίνης κ. Ειρηναίο, υπ΄ αυτού προσκληθέντας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.