Η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Παναγίας Νοτενών, με την συμμετοχή πλήθους Λαού από τήν περιοχή και τα γύρω χωριά.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία δέχεται τον ύμνο, την ευχαριστία καί την ευγνωμοσύνη από όλους καί ιδιαιτέρως τους Έλληνες καί δίδει την χάρη καί την ευλογία, την χαρά και την εκπλήρωση των ιερών μας πόθων, δια πρεσβειών Της πρός τον Κύριο.

Ετόνισε ιδιαιτέρως την στενή σχέση του πανσέπτου προσώπου της Παναγίας και των εορτών Της, με την παράδοση του Λαού μας.

Ανήμερα ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοποδαριτίσσης Νεζερών Αχαΐας, εν πληθούση Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του έκαμε θεολογική ανάλυση του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, το οποίο συνέδεσε με την υπακοή στο θέλημα του Θεού και ανεφέρθη στην ανάγκη να κάνωμε το θέλημα του Θεού υπόθεση της πνευματικής μας πορείας και ζωής, ως λέγει χαρακτηριστικά τό ιερό Ευαγγέλιο: «Μενοῦν γε μακάριοι οἱ ἀκούοντες τόν λόγον τοῦ Θεοῦ καί φυλάσσοντες αὐτόν».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος επήνεσε με λόγους θερμούς τον πανοσιολογιώτατο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. π. Νικόδημο Μπαρούση και την περί αυτόν Αδελφότητα γιά τήν ασκητική τους πορεία και βιοτή και την εν γένει διακονία τους στην Ιερά Μονή και τους ευχήθηκε πατρικά κάθε ευλογία παρά Κυρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.