Το Σάββατο 22 Αυγούστου, το εσπέρας, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός επι τη αποδόσει της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία του Κάστρου Λέρου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, επιστρέψας από την Αστυπάλαια, που είχε μεταβεί για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία την Πορταΐτισσα, χοροστάτησε στον Εσπερινό της παραμονής, συμμετέχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου Φωκά, του Λερίου πατρός Μιχαήλ Χατζηδάκη, ο οποίος έψαλε με Λέρικο ύφος το «Θεοτόκε Παρθένε» στην αρτοκλασία, και των ιερέων αρχιμ.Γεδεών, π.Σωφρονίου Χατζηλάρη, π.Σεργίου Γουρλά, π.Νικολάου Ταχλιαμπούρη, π.Ιωάννου Κοκκώνη και του ιεροδιακόνου Ιωάννου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδος.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του κάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν ενωμένοι τούτες τις δύσκολες ώρες που η πανδημία απειλεί την ανθρωπότητα, αλλά και την χώρα μας, και τόνισε για ακόμη μία φορά την ατομική ευθύνη του καθενός ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη η Ηγουμένη της Ι.Μονής Αγίων Αγγέλων μοναχή Παρασκευή, η μοναχή Ευλογία, ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μιχ.Κόλιας, η πρ. Έπαρχος κα Χρ.Σιφουνιού, και πλήθος πιστών, οι οποίοι τήρησαν το Νόμο περί προστασίας της δημόσιας υγείας.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ταπείνωση, έμπροσθεν της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας του Κάστρου, ο Μητροπολίτης μας, γονυκλινής, ανέγνωσε την ευχή δια την πανδημία του κορωνοϊού, που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Ο π. Μιχαήλ Χατζηδάκης, έψαλλε με Λέρικο ύφος το «Θεοτόκε Παρθένε» στην αρτοκλασία.

Τέλος, μετά την αρτοκλασία, από τον ιερό κλήρο, τους ιεροψάλτες, αλλά και το εκκλησίασμα, μέσα σε κλίμα κατάνυξης εψάλλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας μας, καθώς και το Απολυτίκιο της Παναγίας του Κάστρου.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν κατανυκτικά οι ιεροψάλτες Αν.Χατζηλάρης, Ισιδ.Λιβανός, Γ.Γαμπιέρης, Αγγ.Αγγελίδης, Γ.Γουρλάς.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΛΕΡΟΥ

Τοῦ Αἰγαίου προστάτις καί τῆς Λέρου τό καύχημα,

τοῦ Λουκᾶ ἡ Εἰκόνα, τῆς Ἀνατολῆς τό ἀγλάϊσμα.

Τιμῶμεν τήν Ἁγίαν Σου μορφήν,

τήν βρύουσαν ἀπείρους δωρεᾶς.

Θεραπεύεις τούς νοσοῦντας,

καί προστατεύεις πάντας τούς κινδυνεύοντας.

Δόξα τῷ Σέ Δοξάσαντι Ἀγνή,

δόξα τῷ Σέ θαυμαστώσαντι,

δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διά Σοῦ πᾶσιν ἰάματα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.