Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν και εφέτος οι Πανηγυρικές Ακοκουθίες της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, το διήμερο 22ας και 23ης Αυγούστου.

Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας πλήθος πιστών συρρέουν ακόμη να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, που οι πρόσφυγες Μηχανιώτες έφεραν από την Κύζικο της Μικράς Ασίας στην νέα τους πατρίδα, την Νέα Μηχανιώνα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο οικείος ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και κήρυξε τον θείο λόγο στηρίζοντας τον πιστό λαό υπενθυμίζοντάς του ότι χωρίς Χριστό καμία προκοπή και πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει στην πατρίδα μας.

Στο τέλος του Εσπερινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων προστασίας της υγείας, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας λιτανεύθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Στις 23 Αυγούστου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, προεστώς της λατρευτικής σύναξης ήταν ο Πολυσέβαστος Μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Η πανήγυρη θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, στο Γενέθλιο της Παναγίας, οπότε γίνονται τα “μπάσματα” της Ιεράς Εικόνος, δηλαδή η τοποθέτησή της στο προσκυνητάρι της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.