Το εσπέρας της Κυριακής, 22ας Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Πανατελεήμων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος εις την Υπεραγία Θεοτόκο εις το Παρεκκλήσιον της Θεομήτορος, όπου απεκαλύφθη η Θαυματουργός Ιερά Εικών της Παναγίας Φανερωμένης και μετέφερε την Ιερά Εικόνα εις την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή.

Εν συνεχεία, εχοροστάτησεν εις τον Μέγαν Πανηγυρικόν Εσπερινόν της Εορτής, με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους ευλαβών προσκυνητών, οι οποίοι, ως επί το πλείστον και κατά παράδοσιν, καταφθάνουν εις την Ιεράν Μονήν πεζοί.

Την πρωίαν της Δευτέρας, 23ης Αυγούστου 2021, προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Εις το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα της Υπεραγίας Θεοτόκου, τον ρόλο Της εις το σχέδιον της Οικονομίας του Θεού και την αέναη σκέπη και φροντίδα Της προς όλους τους πιστούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.