Επειδή η Εκκλησία είναι το τελευταίο αποκούμπι μας(και ο Θεός η τελευταία ελπίδα μας, από όπου και αντλούμε δύναμη και δεν έχουμε καταρρεύσει μέχρι σήμερα), θέλουμε να ζητήσουμε να δημοσιοποιήσετε το θέμα μας και να παρέμβετε προσωπικά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό προκειμένου να δώσει λύση στην ομηρεία και το δράμα 7.000 υγειονομικών και των οικογενειών αυτών που κυριολεκτικά πένονται.

Είμαστε κατά οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας και υπέρ του αυτεξουσίου, που ο ίδιος ο Θεός και ο Χριστός μας αναγνώρισε, αφού σε ουδένα επέβαλε να Τον ακολουθήσει. Ούτε ο Χριστός δίδαξε υποχρεωτικότητα ούτε η Εκκλησία την επέβαλε στο ποίμνιό της!

Αρχικά καταδικαστήκαμε σε οικονομική ανέχεια και εξαθλίωση και σήμερα σε θάνατο ενώ σε κάποιες αναφορές(«παροιμίες») της η Παλαιά Διαθήκη εξισώνει τη στέρηση βιοπορισμού με δολοφονία.

Δ. Μακαριώτατε

Ζητάμε τη βοήθειά σας και την παρέμβασή σας γιατί, δυστυχώς, ελάχιστοι Μητροπολίτες δίχασαν τον λαό φτάνοντας στο σημείο να αποπέμψουν Ιερείς επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο! Και μάλιστα τη στιγμή που η Επίσημη Πολιτεία δεν έχει επιβάλλει υποχρεωτικότητα στους Ιερείς! Είναι ολισθηρό ατόπημα η Κεφαλή της Εκκλησίας να διχάζει αντί να ενώνει, να διαχωρίζει τους ιερείς και τους Χριστιανούς σε παιδιά και αποπαίδια(με αφορμή μάλιστα ένα πειραματικό εμβόλιο και μία υποχρεωτική ιατρική πράξη), στερώντας την αλληλεγγύη από το ποίμνιο. Η αλληλεγγύη είναι το γνώρισμα της Εκκλησίας ενώ έχουν γίνει καταγγελίες από υγειονομικούς ότι κάποιες Εκκλησίες τους αρνήθηκαν οιαδήποτε βοήθεια γιατί ήταν ανεμβολίαστοι!

Ήτοι, η Εκκλησία που βοηθά κάθε αναξιοπαθούντα, που παρέχει βοήθεια σε οποιονδήποτε την έχει ανάγκη(ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, θρησκείας, πεποιθήσεων), αρνήθηκε την βοήθεια σε Έλληνες Υγειονομικούς(η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι) γιατί αρνήθηκαν μία υποχρεωτική ιατρική πράξη με ένα πειραματικό εμβόλιο, κατατάσσοντάς τους στην κατηγορία των «λεπρών»! Όμως, ο Χριστός μας δίδαξε την αγάπη, όχι το μίσος και τον διαχωρισμό όπως κάποιοι επιδιώκουν.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας παρακαλούμε και πάλι για την Παρέμβασή σας στον Πρωθυπουργό προκειμένου να επανέλθουμε στις θέσεις μας. Αν αρνηθεί, παρακαλούμε να κάνετε Δήλωση υπέρ της επαναφοράς μας στην εργασία, να αποστείλετε εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις να βοηθήσουν τους υγειονομικούς σε αναστολή και να χορηγήσετε οικονομική βοήθεια προς όλα τα μέλη μας που είναι εξαθλιωμένα χωρίς εργασία 8 μήνες (όπως πράττετε με οιονδήποτε άλλον αναξιοπαθούντα που χρήζει βοηθείας).

Σας καλούμε, τέλος, να μας επισκεφθείτε έξω από το Υπουργείο Υγείας (στην οδό Αριστοτέλους) όπου είμαστε 22 ημέρες τώρα σε απεργία πείνας γιατί ο συμβολισμός θα είναι μεγάλος και θα αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Εκκλησία και στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων και στην άμβλυνση των διαφορών. Θεωρούμε ότι θα είναι καταλυτική η παρέμβασή σας και θα ανυψώσει το κύρος της Εκκλησίας που δυστυχώς έχει τρωθεί με κάποιες παρεμβάσεις μειοψηφίας Μητροπολιτών, που ενισχύουν τον διχασμό μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Ως Κεφαλή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας οφείλετε να παρέμβετε και να αγκαλιάσετε όλα τα παιδιά της, όπως μας αγκαλιάζει όλους ο Χριστός μας και η Παναγία μας.

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε και σε εσάς(όπως δηλώσαμε και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και στον Πρωθυπουργό) ότι πίσω δεν θα κάνουμε και προτιμάμε να πεθάνουμε με αξιοπρέπεια με την απεργία πείνας παρά από οικονομική ανέχεια.

Η παρακαταθήκη που θα αφήσουμε θα είναι η αγάπη των παιδιών μας, των συγγενών μας και εκατομμυρίων Ελλήνων, για τους οποίους είμαστε πρότυπο. Πρότυπο Ελευθερίας αλλά και θυσίας όταν απαιτηθεί.

Όπως θυσιάστηκε ο Χριστός μας, θα θυσιαστούμε και εμείς, που είμαστε μηδαμινοί μπροστά σε Αυτόν, προσδοκώντας στην Ανάσταση και την Αιώνια Ζωή.

Ευελπιστώντας στην παρέμβασή σας, σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε να έχουμε την ευλογία σας.

Οι απεργοί πείνας υγειονομικοί σε αναστολή

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.