Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα-Το είδαμε και αυτό ή μάλλον ζήσαμε να το δούμε! Το πρωί σήμερα αστυνομικά οχήματα, εκτελώντας προφανώς εντολές ανωτέρων τους, πραγματοποιούσαν ελέγχους σε ναούς της ελληνικής επικράτειας για να διαπιστώσουν αν οι ναοί είχαν τηρήσει τον περιορισμό που επιβάλλουν τα μέτρα εξαιτίας του κορονοϊού. Πολλές Εκκλησίες λειτούργησαν εφαρμόζοντας το κεκλεισμένων των θυρών αλλά δέχθηκαν την επίσκεψη αστυνομικών.

Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις που ενώ οι θύρες των ναών ήταν κλειστές, χτύπησαν για να ελέγξουν τί γίνεται και ποιος λειτουργεί!

Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην Δράμα κατά το οποίο ο Σεβ. Δράμας Παύλος – διακριτικός και καθόλου προκλητικός Ιεράρχης σε όλη αυτή την κρίση αλλά με ανδρεία συμπεριφορά και με λόγο που σπάει κόκκαλα- δέχθηκε την επίσκεψη αστυνομικών στον παλιό Μητροπολιτικό ναό της Δράμας όπου είχε πάει να λειτουργήσει σεμνά και ταπεινά, με τρεις ακόμη ανθρώπους: δύο κληρικούς του και τον ιεροψάλτη.
Έκρουσαν οι αστυνομικοί την θύρα του ιστορικού ναού κατά την διάρκεια της Εωθινής λειτουργίας και τους άνοιξε ο ιερεύς. Ο Σεβ. Δράμας εμφανίστηκε μέσα στον άδειο απο πιστούς ναό, στην Ωραία Πύλη και ενώ ενεδύετο ακόμη τα άμφιά του και ρώτησε τους αστυνομικούς:

– Τι συμβαίνει παιδιά;
Αυτοί κάτι πήγαν να ψελλίσουν αλλά ο Σεβ. Δράμας τους απάντησε:
– Καλά, καλά παιδιά! Ελάτε να με συλλάβετε αφού τελειώσω την θεία λειτουργία.
Και είπε στον ιερέα να ξανακλείσει την πόρτα του ναού και έτσι συνέχισαν!
Συνομιλώντας για το επεισόδιο αυτό με τον Σεβ. Δράμας μας είπε εμφανώς στενοχωρημένος και προβληματισμένος:
– Το ότι θα φτάναμε στο σημείο να έρχονται αστυνομικοί με τα αστυνομικά οχήματα να μας ελέγξουν αυτό δεν περίμενα ότι θα το ζήσω ως Ορθόδοξος Ιεράρχης στην Ελλάδα!
Όπως μάθαμε παρόμοιοι έλεγχοι απο αστυνομικούς έγιναν και σε πολλούς ακόμη ναούς προκαλώντας τους ιερείς και δημιουργώντας αρνητικά συναισθήματα.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα παράνομα υπόγεια τεμένη που υπάρχουν στην Αττική δέχονται τους πιστούς τους ανενόχλητα οι οποίοι συγκεντρώνονται ακολουθώντας την τακτική της σειράς ένας- ένας και χωρίς να διενεργούνται έλεγχοι από την αστυνομία.
Τέλος τραγικό ήταν το θέαμα σήμερα να λειτουργούν οι Μητροπολίτες μας σε όλη την επικράτεια και εκτός απο τις δυο επίσημες τηλεοπτικές αναμεταδόσεις απο την ΕΡΤ και τον ΑΝΤ1 να έχουμε επιμέρους αναμεταδόσεις απο τοπικά κανάλια και απο το διαδίκτυο με κηρύγματα και ομιλίες, παρά την απαγόρευση της Συνόδου . Και μπορεί αυτή η πολυφωνία να δείχνει το Συνοδικό σύστημα που έχουμε- κάθε Μητρόπολη και μια διαφορετική φωνή- αλλά παράλληλα αποκαλύπτει τη γύμνια της Εκκλησίας μας και την πνευματική μας ένδεια.

ΠΗΓΗ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ – ΣΩΤ ΤΖΟΥΜΑΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Αριστοφ. Ζαμπακίδης

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΣΕΜΝΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ κ. ΠΑΥΛΟ. Ο κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Θ. ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΟΨΕΙ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ! ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ? ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ? ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ? ΚΥΡΙΕ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΈΞΝΑΙ ΑΡΓΑ ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΚΑΙ Ο ΠΡΑΥΣ ΕΣΤΩ ΜΑΧΗΤΗΣ...