Η ολιγομελής αλλά θορυβούσα Ένωση Αθέων μετά την έκδοση της νέας εγκυκλίου για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά αντέδρασε μέσω fb
αναφέροντας: «Η και πάλι προβληματική εγκύκλιος του Υπουργείου θρησκευμάτων κατατέθηκε σαν συμπληρωματικό έγγραφο στην προχθεσινή μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα». Αμέσως μετά παραθέτει το σχόλιο του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου, επίσης από το fb.

«Η κυβέρνηση δεν πήρε το μάθημα της.
Με την εγκύκλιο που εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, το κράτος εξακολουθεί να ζητά πιστοποιητικά θρησκευτικών φρονημάτων για να απαλλάξει τους μαθητές από το μάθημα των θρησκευτικων.
Παρά την ξεκάθαρη και ομόφωνη καταδίκη της Ελλάδας πέρσι από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του δικαιώματος απαλλαγής λόγω συλλογής ευαίσθητων δεδομένων των μαθητών, η Ελλάδα αρνείται να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Η μόνη μεταβολή είναι ότι αντί να δηλώνουν οι γονείς ότι οι μαθητές «δεν είναι Χ.Ο.», τώρα με τη νέα εγκύκλιο θα πρέπει να δηλώνουν ότι ζητούν απαλλαγή «για λόγους ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ συνείδησης», που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα.
Αναμένεται πάντως η έκδοση της απόφασης της Αρχής που από πέρσι είχε κρίνει ότι η δήλωση πρέπει να είναι «για λόγους συνείδησης», σκέτο. Που και πάλι όπως έχει αναδείξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε πρόσφατο άρθρο του, αποτελεί κι αυτό συλλογή ευαίσθητων δεδομένων.
Η Ελλάς πρέπει να αποκαταστήσει την διαδικασία απαλλαγής ώστε αυτή να χορηγείται με απλή αίτηση.
Η Ελλάς οφείλει επίσης να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο όρισε ότι για τους απαλλαγέντες θα πρέπει να διατίθεται ισότιμο μάθημα πχ ηθικής.
Ενώπιον του ΕΔΔΑ εκκρεμούν ήδη άλλες δύο (2) προσφυγές για το ίδιο ακριβώς θέμα.
Εκπροσωπώντας ως δικηγόρος γονείς, μαθητές και φορείς θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τις νομικες ενέργειες για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου από το ελληνικό κράτος που επιμένει να το περιφρονεί».

Δύο σχόλια:
1. Το κείμενο που πρέπει να περιλαμβάνεται στην Υπεύθυνη Δήλωση/Αίτηση απαλλαγής που δεν ικανοποιεί τον δικηγόρο Β.Σωτηρόπουλο («Λόγοι θρησκευτικής συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή (μου ή του παιδιού μου) στο μάθημα των Θρησκευτικών») είναι επακριβώς το κείμενο που προτείνεται στις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ. Για το λόγο αυτό και αυτές παρατίθενται στην εγκύκλιο του Υπουργείου αμέσως μετά εντός παρενθέσεως.
2. Το δικαίωμα των αθέων στην απαλλαγή από τα Θρησκευτικά είναι σεβαστό και περιέχεται και στην νέα εγκύκλιο απαλλαγών. Προς τι λοιπόν ο συνεχής θόρυβος; Είναι ξεκάθαρο ότι η Ένωση Αθέων δεν επιδιώκει την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των (ελάχιστων) μελών της αλλά την αποχριστιανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε όλες τις πτυχές της και φυσικά στα ελληνικά σχολεία. Το Σύνταγμα της Ελλάδος όμως και οι νόμοι αλλά και οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων επιτάσσουν την ελληνική Πολιτεία να κάνει το ακριβώς αντίθετο, αναπτύσσοντας την θρησκευτική (ορθόδοξη χριστιανική) συνείδηση των μαθητών στα σχολεία.

ΠΗΓΗ BLOG THRISKEFTIKA

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.