Όπως όλοι έχουμε συμβιβαστεί με αυτόν τον καινούργιο τρόπο συνάντησης, θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε ένα ξεχωριστά για την παραδειγματική λειτουργία της Φιλοπτώχου που παρέχεται σε εθνικό επίπεδο, και τη συνεχή υπηρεσία σε όλους τους τομείς σε τοπικό επίπεδο.

Η αντίδρασή στην έξαρση της πανδημίας ήταν άξια των προγόνων μας στην πίστη και στον αείμνηστο Πατριάρχη Αθηναγόρα, που ιδρύθηκε υπό το Αρχιεπισκοπικό του ωμοφόριο η Φιλόπτωχος που μοιράζει την αγάπη σας.

Όλοι γνωρίζετε ότι οι ενορίες και τα ιδρύματά μας αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις καθώς προσπαθούμε να επαναλειτουργήσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όταν βλέπουμε μια επανεμφάνιση του κορωναϊού σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας. Αν μη τι άλλο, αυτό μας θυμίζει ότι η προσοχή και η σύνεση είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε, καθώς προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε κάποιο βαθμό της κανονικότητας που γνωρίζαμε πριν από την πανδημία.

Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για τις φιλανθρωπικές σας προσπάθειες για να βοηθήσετε εκείνους των οποίων η ζωή έχει επηρεαστεί τόσο αρνητικά σε μια περίοδο ανασφάλειας και άγχους. Όπως και το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης COVID-19, τα γενναιόδωρα δώρα σας έχουν διασφαλίσει ότι οι οικογένειες των οποίων η ζωή έχει πληγεί σοβαρά και αναπάντεχα από αυτήν την πανδημία μπορούν να παραμείνουν μαζί. Είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα όταν οι φιλανθρωπικές μας ενέργειες μπορούν να μιμηθούν τις ευγενικές πράξεις του Φιλάνθρωπου Θεού, του οποίου το έλεος υπομένει για πάντα.

Με αυτά τα λίγα λόγια, λοιπόν, σας επαινώ και ανυπομονώ για τη συνάντηση και τον διάλογό μας σήμερα, καθώς προσπαθούμε να υπηρετούμε τον Θεό και τους συνανθρώπους μας με τον τρόπο της αγάπης, της ειρήνης και της γενναιοδωρίας.

Ευχαριστώ και ο Θεός να μας ευλογεί όλους.

Σήμερα καταφέραμε μια νέα και ειδική σύνδεση μεταξύ μας – τόσο πραγματική και ανθρώπινη παρά το ότι ήταν εικονική. Η αφοσίωσή σας στην Εκκλησία είναι πραγματικά μια έμπνευση για μένα προσωπικά και σε ολόκληρο το Σώμα της Εκκλησίας.

Είτε ως φυσικές μητέρες, θετές μητέρες, θεές, είτε πνευματικές μητέρες που καθοδηγούν άλλους, έχετε επιδείξει την ικανότητα να θρέψετε και να αναθρέψετε το Σώμα του Χριστού. Γι ‘αυτό, ευλογώ τον κάθε ένα από σας.

Στην Εκκλησία, όπου ο κληρικός είναι άνδρας και ιεραρχική δομή, μερικές φορές ξεχνάμε ότι η μόνη εικόνα τ που χρησιμοποίησε ποτέ ο Κύριος μας στη θυσία του Σταυρού ήταν αυτή μιας γυναίκας που γεννήθηκε. Αυτός είπε:

Όταν μια γυναίκα εγκυμονεί, έχει πόνο επειδή έχει έρθει η ώρα της. Όταν όμως έχει μεγαλώσει το παιδί, δεν θυμάται πλέον την αγωνία της λόγω της χαράς της που γέννησε έναν άνθρωπο στον κόσμο.

Εδώ λοιπόν φτάσαμε, σε πολλές προσπάθειες να προσφέρουμε καλύτερες ζωές για τους συνανθρώπους μας. Και όπως ο Κύριος το πρωί της Αναστάσεως, όταν άφησε στην άκρη τον πόνο του Γολγοθά, έτσι και εμείς θα αφήσουμε στην άκρη τις δυσκολίες αυτών των ημερών.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι θα το κάνουμε γνωρίζοντας στις καρδιές μας ότι δώσαμε ότι μπορούσαμε, αντισταθήκαμε στην παραβίαση του νόμου για τους συνανθρώπους μας και κάναμε τη ζωή των άλλων καλύτερη χωρίς να ζητήσουμε τίποτα σε αντάλλαγμα.

Είθε ο Κύριος να παραχωρήσει ότι θα είμαστε πάντα τόσο προσεκτικοί και ότι μπορούμε να φέρουμε καθημερινά την παρουσία της Βασιλείας Του στον κόσμο που υποφέρει,

Αμήν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.