Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης, ακαδημαϊκός, πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, μια διάλεξη στο Λονδίνο, με θέμα: «Η Ανθρωπολογία των Πατέρων και ο σύγχρονος κόσμος».

Η διάλεξη δόθηκε προς τιμήν του μακαριστού π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ (1893-1979), σπουδαίου θεολόγου του 20ού αιώνα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κοίμησή του.

Μετά την ομιλία του Γέροντος Περγάμου ακολούθησε ουσιαστικός διάλογος με το κοινό.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτας εκπροσωπήθηκε από τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Τύμπα.
Παρόντες στο ακροατήριο σπουδαίοι θεολόγοι, όπως ο Σεβ. Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος, και ο π. Andrew Louth, άλλοι ακαδημαϊκοί, κληρικοί από διάφορες χριστιανικές ομολογίες και κόσμος από το Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό.

Ο Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης- να θυμίσουμε – έχει δημοσιεύσει στο περιοδικό “Θεολογία” (τόμος 81, τεύχος 4ο, Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2010) σημαντικό άρθρο με τίτλο: «π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ: ο οικουμενικός διδάσκαλος», στο οποίο ανατέμνει βασικές όψεις (π.χ. εκχριστιανισμένος Ελληνισμός, η αρχή της ελευθερίας, η Χριστολογία) του νεοπατερικού παραδείγματος του Ρώσου θεολόγου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διοργανώνει στα τέλη Αυγούστου ένα συνέδριο για τον π. Γ. Φλωρόφσκυ στην Πόλη, με αφορμή την συγκεκριμένη επέτειο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.