Στο Θεομητορικό Σέβασμα της Παναγίας Θεοσκεπάστου, στην παραθαλάσσια περιοχή «Παραπόρτι» της Χώρας Άνδρου, τελέσθηκε απόψε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή μόνον δύο Εφημερίων και του Διακόνου και την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Μονογυιού και κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Γιαννίση, της Αντιδημάρχου κας Μαρίας Βενετίκη, της Εκπροσώπου της Πολιτικής Προστασίας κας Σαραβάνου, του Λιμενάρχου Άνδρου, οπλιτών του ΤΕ Άνδρου, οι οποίοι απέδωσαν τιμές στην Αγία Εικόνα, την οποία οι πιστοί προσέρχονταν και προσκυνούσαν με τάξη, τηρούντες τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι και εφέτος η Θεοσκέπαστη εορτάζεται υπό τη σκιά της πανδημίας, αλλά ευτυχώς με ανοιχτό το Ναό Της!
Ευχήθηκε η Πολιούχος των απανταχού Ανδρίων Παναγία Θεοσκέπαστη να σκεπάζει την Άνδρο και την Πατρίδα μας από κάθε κίνδυνο, φόβο και απειλή, και προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι απόψε η Θεοσκέπαστη θα εγκαταλείψει το Ναό Της και θα μεταφερθεί στα Θεραπευτήρια της Πατρίδος μας, να σκουπίσει τον ιδρώτα της αγωνίας των ασθενών και το δάκρυ του πόνου των συγγενών τους και να στηρίξει τους φύλακες- αγγέλους τους, τους ιατρούς και νοσηλευτές.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του, καθώς και τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1» και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες «CYCLADES 24» και «Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, που αναμετέδωσαν απ’ ευθείας την Ακολουθία.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει ωσαύτως στον Ιερό Ναό Παναγίας της Θεοσκεπάστου, με απευθείας αναμετάδοση από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1» και «CYCLADES 24».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.