Με τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, ξεκίνησαν την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022 το φετινό τους ταξίδι οι Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Πολλά παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας και προσήλθαν στους Ιερούς Ναούς για την Θεία Λειτουργία και την τέλεση του Αγιασμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος. Αφού προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στη συνέχεια τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού.

Με λόγια πατρικά μίλησε στα παιδιά και στους γονείς τους, προβάλλοντας την προσευχή, τον εκκλησιασμό, τη μυστηριακή ζωή και γενικά τη συνειδητή χριστιανική ζωή ως στηρίγματα ουσιαστικά και διαχρονικά για το νέο άνθρωπο.

Στις νεανικές συντροφιές γίνεται αγώνας να «μεταφράζεται» το μήνυμα του Χριστού στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου με ζήλο, όραμα, μεράκι και προπάντων υπευθυνότητα και αγάπη για το παιδί, με τρόπο παιγνιώδη και ευχάριστο, από τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του νεανικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Το πρόγραμμα όλων των Ενοριακών Συντροφιών θα δημοσιοποιηθεί σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 26450 22415, εσωτ.: 21 – 23 – e-mail: [email protected] – FB: Κέντρο Νεότητας).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.