Το διήμερο της Τετάρτης, 10ης και Πέμπτης, 11ης Αυγούστου 2022 πανηγύρισε με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος στα Λαζαράτα Λευκάδος την ανάμνηση του θαύματος της διάσωσης της Κέρκυρας από τους Αγαρηνούς το 1716 μ.Χ από τον εορταζόμενο μεγάλο Ιεράρχη της Εκκλησίας μας.

Το απόγευμα της Τρίτης και ώρα 7.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος π. Παναγιώτης Λάζαρης.

Το πρωί της Πέμπτης, 11 Αυγούστου εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Γκιάφης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο εν λόγω θαύμα του εορταζόμενου Αγίου Σπυρίδωνος καθώς και στο βαθύτερο συμβολισμό των θαυμαστών παρεμβάσεων που επιτελεί ο Κύριος διά των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές συνάξεις του εορτασμού της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος με την Ιερά Παράκληση, τις τρείς στάσεις των Εγκωμίων και την λιτάνευση του Αγίου έως την κεντρική πλατεία του χωριού. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρυάς Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.