Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αλμυρού, το διήμερο 19 και 20 Μαϊου.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.20μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στα πρόπυλα του Ναού, η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ και της ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης.

Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση εις μνήμην του αειμνήστου Πατριάρχου Αλεξανδρείας Ιεροθέου του Α΄, κτήτορος του πρώτου Ναού του Αγίου Νικολάου Αλμυρού. Κατ’ αυτήν, θα ομιλήσει η κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη, Πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού, με θέμα «Βίος Πατριάρχου Ιεροθέου του Α΄». Θα ακολουθήσουν απόδοση ποιημάτων από τα παιδιά της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Ευαγγελίας Κρίκη, Μουσικό πρόγραμμα από την Μικτή Χορωδία του Δήμου Αλμυρού, υπό την δ/νση της κ. Μαριάννας Σαμαρτζή. Την εκδήλωση θα κλείσει το Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 11.30π.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση του Οσίου Σεραφείμ, και στις 6μ.μ. ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.