Στα ακριτικά προς Νότο Αντικύθηρα, εορτάστηκε όπως κάθε χρόνο η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ναό που δεσπόζει πάνω από το γραφικό λιμάνι του μικρού νησιού και κτίσθηκε περίπου μεταξύ 1780-1800 από Κρήτες πρόσφυγες της επαρχίας Κισάμου.

Τις Ιερές Ακολουθίες τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Μάλλιος, καθώς η προγραμματισμένη χοροστασία του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ ματαιώθηκε λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παρέστη ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Γεώργιος Χαρχαλάκης με κατοίκους του νησιού, λιγότερους από τις προηγούμενες χρονιές λόγω της πανδημίας.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου έχει ανακαινισθεί τα τελευταία έτη, χάρη στη φροντίδα των επιτρόπων του και των κατοίκων, αλλά και των ομογενών.

Τελευταία δωρεά προ ολίγων εβδομάδων, η νέα εκκλησιαστική επίπλωση του Ναού από τον εξ Αμερικής Αντικυθήριο ομογενή κ. Διονύσιο Γαλανάκη, διακεκριμένο ιατρό στη Ν. Υόρκη. Τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ναού τελέσθηκαν το 2011 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Το 1087, οι Λατίνοι, απέσπασαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικόλαου από τα Μύρα της Λυκίας και το μετέφεραν στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου ευρίσκεται μέχρι σήμερα, και ασφαλώς το πλοίο που μετέφερε τον πολύτιμο θησαυρό έπλευσε στα ύδατα μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, ευλογώντας και αγιάζοντας τους ναυτικούς και τις θάλασσές μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.