Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετέβη αεροπορικώς, σήμερα το μεσημέρι (Κυριακή 21 Ιουνίου 2020), στην Γενεύη, για να προεδρεύσει των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου του τρέχοντος μηνός, οι οποίες εκτάκτως, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στις διεθνείς μετακινήσεις λόγω της Πανδημίας, θα πραγματοποιηθούν στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Γενεύη.

Ο Πατριάρχης πριν την αναχώρησή του προσκύνησε, κατά την τάξιν, στον Πατριαρχικό Ναό και προπέμφθηκε από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μ. Πρωτοσυγκέλλου κ. Ανδρέου.

Να σημειωθεί ότι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 23 Ιουνίου, και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 26 Ιουνίου.
Τον Πατριάρχη συνοδεύουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ικονίου κ. Θεόληπτος και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιγραμματέας και Υπογραμματέας αυτής, Αρχιμ. κ. Ιωακείμ και Διακ. κ. Γρηγόριος, και ο κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλης, εκ των Γραμματέων του Πατριαρχείου.
Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.