Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανεχώρησε την μεσημβρίαν της Παρασκευής, 27ης λήγοντος μηνός Σεπτεμβρίου, εις Στοκχόλμην, προκειμένου ίνα, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπα, προστή των εκείσε διοργανουμένων λατρευτικών και λοιπών εκδηλώσεων επί τη συμπληρώσει πεντηκονταετίας από της ιδρύσεως και λειτουργίας της Θεοσώστου ταύτης Επαρχίας του Θρόνου.

Κατά την εν Σουηδία διαμονήν Του, ο Παναγιώτατος μέλλει ίνα συναντηθή μετά της Α. Μ. του Βασιλέως της Χώρας Καρόλου ΙΣΤ’ Γουσταύου, του Εξοχ. Πρωθυπουργού κ. Stefan Löfven και του Εξοχ. Προέδρου του Κοινοβουλίου κ. Andreas Norlen, ως και μετά των εκείσε Λουθηρανικών, ΡΚαθολικών και Αρχαίων Ανατολικών εκκλησιαστικών αρχών.

Την Πατριαρχικήν Συνοδείαν αποτελούν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Βοσπόριος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, και ο Ελλογ. κ. Βασίλειος Γρηγοριάδης.

Ο Παναγιώτατος θα επιστρέψη, συν Θεώ, εις την Πόλιν το εσπέρας της Τρίτης, 1ης προσεχούς μηνός Οκτωβρίου.

Πατριαρχικός Επίτροπος διά τας ημέρας απουσίας της Α. Θ. Παναγιότητος εκ της έδρας Αυτής ωρίσθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.