ΒΟΣΤΩΝΗ. Η αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για την Εδρα του στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής, 7 Νοεμβρίου, με απευθείας πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών. Η άφιξη στην Κωνσταντινούπολη υπολογίζεται λίγο με τις 5 το πρωί της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου.

Τον Πατριάρχη συνόδευσαν στο αεροδρόμιο ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος λόγω αδιαθεσίας του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου ο οποίος παρέμεινε κλινήρης, καθώς επίσης ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας και ο πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Κατά το ταξίδι επρόκειτο να τον συνοδεύσουν ο γιατρός Γεώργιος Σύρος, ο οποίος ήταν στην ιατρική ομάδα που έκανε την επέμβαση τον Πατριάρχη υπό την ηγεσία του Δρα Γεωργίου Ντάγγα και ο οποίος δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «η απόφαση να συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη, πάρθηκε προκειμένου ‘και ο ίδιος ο Παναγιώτατος να νιώθει την ασφάλεια της παρουσίας ενός εξειδικευμένου γιατρού, με δεδομένο ότι θα ταξιδέψει λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επέμβαση’, καθώς επίσης ο Τριτεύων Διάκονος Καλλίνικος και ο υπασπιστής του, Παναγιώτης Γραφιαδέλλης».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο αεροδρόμιο αναχωρεί από τις ΗΠΑ.
Όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» στην έκδοση του Σαββατοκύριακου 6-7 Νοεμβρίου 2021, ο Παναγιώτατος εξήλθε το πρωί της Παρασκευής από το Νοσοκομείο «Mount Sinai», μετά την επιτυχημένη επέμβαση τοποθέτησης στεντ στην οποία υπεβλήθη την περασμένη Τετάρτη.

Κατά την έξοδό του από το Νοσοκομείο ευχαρίστησε την Ομογένεια για το ενδιαφέρον που έδειξε στην περιπέτεια της υγείας του, και δήλωσε πως «είμαι χαρούμενος που εξέρχομαι υγιής από το Νοσοκομείο χάρη στις φροντίδες του αδελφού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και των γιατρών. Χάρηκα πολύ που βρήκα πολλούς ομογενείς ιατρούς και όχι τυχαίους αλλά επιφανείς ομογενείς γιατρούς, για τους οποίους υπερηφανευόμεθα. Ηταν μια μικρή περιπέτεια της υγείας μου, την ξεπέρασα με την βοήθεια του Θεού κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ήταν ευλογία Θεού που βρέθηκα εδώ αυτές τις μέρες που διαπιστώθηκε το πρόβλημά μου και το λύσαμε και το θεραπεύσαμε με τους καλούς γιατρούς».

Είχε αναφέρει ακόμα, πως «αναχωρώ την Κυριακή το μεσημέρι για την Κωνσταντινούπολη για να αναλάβω τα καθήκοντά μου, τα οποία άφησα προσωρινά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων, όλους, ιδιαιτέρως του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία, εξ όσων παρακολούθησα, έδειξαν ιδιαίτερο και στοργικό ενδιαφέρον για την περίπτωση της υγιούς καταστάσεώς μου. Τους ευχαριστώ και τους ευλογώ όλους, εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας. Να είστε όλοι καλά και εις το επανιδείν, χωρίς αρρώστιες».

ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.