Με εγκύκλιο που διαβάστηκε και χθες, Κυριακή 18 Ιουλίου, στους ναούς η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου καλεί όλους όλους ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως καταγωγής, Αμμοχωστιανούς και όχι, πρόσφυγες και μη πρόσφυγες, για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται από τον Δήμο Αμμοχώστου ώστε να δοθεί και να λάβουν το μήνυμα, τόσο η Τουρκία, όσο και τα διάφορα κέντρα λήψεως αποφάσεων, ότι ο Κυπριακός ελληνισμός στέκεται στις επάλξεις και θέλει να υπερασπιστεί την εθνική και φυσική του επιβίωση χωρίς να διατρέχει τον οποιονδήποτε κίνδυνο από τις επιβουλές της Τουρκίας.

Από πλευράς Εκκλησίας τέλος τόνισε, οι Ενορίες της Μητροπολιτικής περιφέρειας θα ανακοινώσουν την τέλεση παρακλήσεως για την απαλλαγή της Πατρίδας μας από την παράνομη κατοχή και μνημόνευση όσων θυσιάστηκαν, προασπιζόμενοι τα απαράγραπτα αγαθά της πίστεως και της ελευθερίας.

Ο Ερντογάν ενεργεί με βάση τα συμφέροντα της χώρας του και ο Ελληνισμός θα πρέπει να διδαχθεί από τα λάθη του και να εργαστεί με βάση τα δικά του συμφέροντα, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Σε δηλώσεις στην Πάφο και κληθείς να σχολιάσει τις Τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο ανέφερε ότι λαός και κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και να αγωνιστούμε, όπως είπε, για την πατρίδα μας και να μην επιτρέψουμε στον Ερντογάν να κάνει όσα συμφέρουν στην Τουρκία.

«Ο Ερντογάν», συμπλήρωσε, «δεν εργάζεται για το καλό των Τουρκοκυπρίων. Αν πραγματικά αυτός ήταν ο στόχος του θα συμφωνούσε σε μια επανενωμένη Κύπρος. Ο στόχος του, συμπλήρωσε, είναι ολόκληρη η Κύπρος, άρα, συνέχισε, όλοι θα πρέπει να ομονοήσουν και να συνεργαστούν με τους σωστούς Τουρκοκύπριους για να δημιουργηθεί ένα σωστό κράτος. Όσοι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν να προσέλθουν είναι ευπρόσδεκτοι, συμπλήρωσε, σε ένα κοινό- μικτό κράτος».

«Αν κάποιοι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν, ας κάνουν δικό τους κράτος, είπε, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση σωστά επιμένει στην πολιτική αυτή βασισμένη εντός των αποφάσεων των Η.Ε. Πεισματικά θα πρέπει να παραμείνουμε σε αυτά τα πλαίσια», κατέληξε.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού ακι Ορεινής κ. Ησαΐας την Κυριακή 18 Ιουλίου λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου στο Πολιτικό όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε τα μνημόσυνα των πεσόντων της κοινότητος, Χαρίτου Χαρίτου και των αγνοουμένων Κωνσταντίνου Νικολάου και Κωνσταντίνου Κίτα.

Στον λόγο του ανέφερε «όσα χρόνια και αν περάσουν οι μνήμες μας επιστρέφουν στις μαύρες εκείνες ημέρες του 1974. Τη σημερινή ημέρα η μνήμη μας ανατρέχει και στην τραγικότερη πτυχή του δράματος, στα ηρωικά παλληκάρια που χάθηκαν τα ίχνη τους στα πεδία των μαχών και η τύχη τους αγνοείται μέχρι σήμερα. Οφείλουμε να αναλογιστούμε τη δίκη μας ευθύνη για συνέχιση του δικαίου αγώνα μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσης της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.