Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε εχθές της Ακολουθίας του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου της εμβληματικής και ολιγάνθρωπης περιοχής Αποικίων Άνδρου, όπου και η περίφημη πηγή της «Σάριζας», με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρεσβύτερου Γεωργίου Παπαγεωργίου και πιστών της περιοχής.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε τη δύναμη της πίστεως σε συνάρτηση με τη δύναμη της προσευχής, αναφερθείς στη θαυμαστή σωτηρία του Προκοπίου Ευβοίας από την πύρινη λαίλαπα με βροχή που έπεσε μετά τη λιτανεία, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου προς τον Ιερό Κλήρο, του ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και των Αγίων Εικόνων, γεγονός που απέδειξε τη δύναμη της πίστεως και της προσευχής του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και του περί αυτόν ιερού κλήρου.
Εμνήσθη των προοδοιπορήσαντων αειμνήστων Εφημερίων του Ναού Ιωάννου και Ιπποκράτους Πολέμη και ευχήθηκε στον άξιο απόγονο τους, Σεβαστοκράτορα της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης και Ευεργέτη της γενέτειρας του πλοιοκτήτη Ελευθέριο Πολέμη.
Τέλος, παρεκάλεσε τους πιστούς να συνδράμουν κατά δύναμη στις ανάγκες των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.