Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 26 Απριλίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου της αγίας και Μεγάλης Τρίτης, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Ο Θεοφιλέστατος κατά την Απόλυση ευχήθηκε στους πιστούς, Καλή Ανάσταση, και μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, τον οποίο ευχαρίστησε για την ανάθεση της Χοροστασίας στην Ακολουθία.

Τη Αγία και Μεγάλη Τρίτη, της των δέκα παρθένων παραβολής την ανάμνηση ποιούμεθα, ην ελαλησεν ο Ιησούς μετά και άλλων τοιούτων παραβολών, ερχόμενος επί το πάθος.

Διδάσκει δε ημάς η παραβολή αύτη, ίνα μη το μέγα της παρθενίας έργον κατορθούντες αμελώμεν των λοιπών, και μάλιστα της ελεημοσύνης, δι’ ης η λαμπάς της παρθενίας φαιδρύνεται.

Ετι δε ίνα, το τέλος της ζωής ημών αγνοούντες, υπαρχωμεν πάσαν ώραν έτοιμοί προς αυτό, ως αι φρόνιμοι παρθένοι, προς την του νυμφίου απάντησιν, μήποτε, αιφνιδίως ελθόντος αυτού, και κλεισθείσης της θύρας του ουρανίου νυμφώνος, ακούσωμεν και ημείς, ως αι μωραί, την φρικτήν εκείνην απόφασιν.

Αμήν λέγω υμίν, ουκ οίδα υμάς.

Την ώραν ψυχή,

του τέλους εννοήσασα,

και την εκκοπήν, της συκής δειλιάσασα,

το δοθέν σοι τάλαντον,

φιλοπόνως έργασαι ταλαίπωρε,

γρηγορούσα και κράζουσα·

Μη μείνωμεν έξω του νυμφώνος Χρίστου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.